Valet är över och 2628 TACK!

May 30th, 2014 — KommentarerSkriv en kommentar

farmor röstar

Nu är så äntligen Länsstyrelsen klar med rösträkningen och namnet på de som valts publiceras i eftermiddag. Dock ser vi redan nu att kampanjen “Kryssa Magnus” tyvärr inte nådde hela vägen fram och jag kommer inte ta plats i Europaparlament.

Däremot vill jag passa på att tack alla de som stöttat mig på vägen, alla som kommit med bra tips och idéer och givetvis alla ni 2628 som valde att kryssa mig på valdagen! Jag vill också tacka hela S-studenter utan vars stöd denna kampanjen varit omöjlig.

Europa har på många håll gjort ett fruktansvärt val och de främlingsfientliga och ofta direkt fascistiska krafterna gick framåt i valet. Trots det så finns det alltid hopp, för i sommar tar en massa skarpa och imponerande socialdemokratiska, gröna och feministiska politiker plats i parlamentet för att mejsla ut en bättre morgondag. Jag är helt övertygad om att de kommer kämpa stenhårt för ett grönare och rättvisare Europa, ett Europa där även människor som flyr för sina liv får plats.

För om det är något jag bär med mig efter den här kampanjen så är det kraften från alla er som tillsammans med mig stått upp för en rättvisare migrationspolitik. En politik där människor som flyr för sina liv från krig och förstörelse välkomnas till Europa och ges möjlighet till ett tryggare och bättre liv. Jag kommer att fortsätta kämpa för en politik där säkra och lagliga vägar till Europa blir verklighet och där asylrätt ges baserat på behov, inte på om du hade turen på din sida. Ett solidariskt Europa är och förblir ett modernt Europa.

För oss som inte vill se Europa som en sluten konservburk finns nämligen bara vägen framåt, vägen mot ett öppnare och medmänskligare EU. Den vägen fortsätter vi vandra och jag vet att vi ses snart igen!

Tack för allt!

Magnus Nilsson

Kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu, men lämna gärna den första.

Skriv en kommentar