Om mig

magnusJag är trettio år gammal och uppvuxen i Helsingborg. Efter gymnasiet jobbade jag med en del ströjobb och bland annat som vårdbiträde, diskare och paketerare. När jag var 21 år flyttade jag till Göteborg för studier i statsvetenskap och europakunskap vid Göteborgs universitet och började där också engagera mig politiskt i Göteborgs socialdemokratiska högskoleförening där jag också valdes till ordförande. Att jag valde europakunskap som inriktning gjorde att mitt redan tidigare stora intresse för europeisk politik fördjupades och även kompletterades med god kunskap om hur EU och Europaparlamentet fungerar. Mina studier avslutades med en masterexamen från universitetet.

Utöver mina studier i statsvetenskap har jag även praktiserat vid ministerrådet i Bryssel under ett halvår och fått en mycket god insikt i EU:s arbetsmetoder.

Vid slutet av mina studier valdes jag till ordförande för det Socialdemokratiska studentförbundet nationellt, det var ett mandat som jag hade i tre år från 2010 till 2013. Jag har även fyra års erfarenhet som styrelseledamot i organisationen Unga europeiska socialdemokrater (YES) samt ett stort engagemang i den nordiska paraplyorganisationen för unga Socialdemokrater (FNSU).

Jag är aktiv socialdemokrat och gick med i Socialdemokraterna när jag förstod att utan gemensamma lösningar så står vi som individer handfallna inför många av vår tids utmaningar. Jag har ett starkt europaintresse sedan många år och är övertygad om att Europa har många fler gemensamma utmaningar än vi ofta ser i debatten. Om jag får möjligheten att representera Socialdemokraterna i Europaparlamentet kommer jag arbeta för att ökat utbyte av idéer och erfarenheter på en rad områden.

Förutom mitt politiska intresse så älskar jag, precis som de flesta människor, att umgås med familj och vänner. När jag däremot vill vara för mig själv en stund så lyssnar jag gärna på elektronisk musik, klättrar eller läser skönlitteratur.

Kontakta mig

Vill du komma i kontakt med mig kan du göra det på något av följande:

Telefon: 070-749 49 25

E-post: permagnusnilsson@gmail.com